Vakantie Gambia: bezienswaardigheden en excursies

Gambia excursies

Gambia excursies

John & Siep

John en Siep.

Wij zijn samen van 19-11-2018 t/m 26-11-2018 op vakantie geweest in Gambia, het was onze eerste keer dus heb ik me voor de reis al verdiept op internet en daar kwam ik Simon Tours tegen, na het lezen van zijn site heb ik via email contact met hem opgenomen en besproken wat de opties en prijzen waren van zijn excursies, vervolgens hebben we 2 excursies geboekt afgesproken in het hotel op de dag van aankomst om hier alles nog even door te nemen, echter hadden we nog graag 1 extra excursie erbij zodat we er om de dag op uit konden gaan, Simon kwam zelf met een leuk voorstel dus hoppa die er ook nog even bij J

Wij hadden uiteindelijk de volgende excursies,

Monkeypark / crocodilepool,

Dit was een halve dag en de moeite waard om te doen, heel duidelijke uitleg, mooie wandeling en alleen de reis er naar toe was al een hele belevenis, een leuke begin van de vakantie.

Fathala Wildlife en lion walk,

Dit was een hele dag en een hele belevenis, had gehoopt om meer dieren te spoten in het wild life park maar goed, blijkbaar zijn ze goed in het verstoppen, ondanks dit was het een mooie tocht door de bush bush, we hebben struisvogel, neushoorn, giraffes, zebra’s, varanen en apen gespot, helaas nog even autopech gehad, hoort er ook bij en netjes opgelost. Vervolgens hebben we de lion walk gedaan, wel extra betalen maar zeker de moeite waard. Ook voor deze tocht geldt dat de reis er heen en terug al de moeite waard is, de ferry, de grens bij Senegal en alles wat je onder weg ziet, wederom een hele belevenis en een super dag gehad.

Zuid Gambia en lokale dorpjes incl mangroves en vissershaven / markt / rokerij en Serkunda market, geiten en koeienmarkt,

Deze dagtocht heeft Simon naar aanleiding van onze wensen samen gesteld, en wederom een super dag gehad en op veel plekken geweest en alweer heel veel gezien.
Vooral de de rit naar de lokale bevolking heeft veel indruk op mij gemaakt, de mensen wonen “afgesloten” van de buitenwereld maar zijn zo vriendelijk en gastvrij, wij hadden lolly’s, pennen, ballonnen, kleurstiften en notitie blokjes voor hun meegenomen en het gaf een ongelofelijk goed gevoel om dit aan hun te geven.
Die blije vriendelijke gezichten vergeet ik nooit meer.
Maar goed, dat geldt eigenlijk voor alles wat ik deze drie excursies heb gezien.


Ik kan Simon-tours.com echt iedereen aanraden,

Alles is tot in de puntjes verzorgt, de lunch wat bij een dagtocht is inbegrepen en de tijd die ze ervoor nemen om ons een onvergetelijke trip aan te bieden is helemaal geweldig.
Mijn planning is om nogmaals naar Gambia te gaan en ook dan zal ik contact opnemen met Simon om er weer een onvergetelijke vakantie van te maken.

Simon bedankt !!!

John & Siep.

Ps, Simon wil graag na de ontmoeting in het hotel vooraf betaald worden voor de excursies, dit kun je met een gerust hart doen, Simon is 100 % betrouwbaar.
Het kan in dalasi of in euro’s.

Kelly & Tom

Wij hebben 4 tours met Simon gedaan, en vonden het echt te gek.
Simon deed echt alles om het ons naar wens te maken, en we werkten samen een flexible planning uit.
Die gaandeweg nog werd aangepast. Hij was ook zeer bezorgd wanneer 1 van ons ziek met een zonneslag naar Fatallah meeging.
(Hij wist zelfs binnen weggetjes via via om de zieke sneller aan boord te loodsen en uit de massa te houden).
Zelfs in de laatste tour (met souvenir shoppen) looste hij ons naar alle kleine marktjes en deed hij zijn uiterste best om enkele moeilijke verzoekjes te doen slagen.
We hebben een geweldige tijd in Gambia beleefd en dit grotendeels door Simon zijn ervaring en goed humeur.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver