Vakantie Gambia: bezienswaardigheden en excursies

Gambia excursies

Gambia excursies

Tessa & Sandra

Dear Simon (alias Henk haha), Thank you soooo much for the wonderful time in Gambia!
Simon is een gids die betrouwbaar, enthousiast en ervaren is. Hij stelt het programma zo voor je samen dat het aansluit bij je wensen. Met zijn gevoel voor humor weet hij jou op je gemak te stellen.
Hij kent veel mensen en de mensen kennen hem. Zo hoorden we tijdens de excursies van meerdere Gambianen: Simon is the best!
Regards,
Tessa en Sandra

Sjoerd & Shirley

Simon,
Thanks for the great trips in your country. We had a good time with you, the driver (forget his name) and of course Mohamed. Take care and stay strong!

Wij zijn half december 2013 een week in Gambia geweest en 3 keer op trip geweest met Simon. De 1e trip was de South Gambia tour waarbij je een lokale markt in Serekunda bezoekt, een animal market, de lamin lodge, boottochtje in the mangroves, Paradise Beach (inclusief Gambian Wrestling), Tanji en nog een paar plaatsen. Simon is een relaxte vent, houdt van een geintje en kent alle plekjes en heel veel mensen. Hij spreekt goed engels en je kunt hem van alles vragen. s'ochtends pikt ie je keurig op tijd op bij je hotel en hij heeft een chauffeur bij zich zodat hij tijdens het rijden zelf van alles kan vertellen. Ook heeft ie leuke tips van restaurantjes waar je naar toe kan gaan etc. De 2e trip was onder andere het bezoeken van een lokale kleuterschool, Abuko National Park en de krokodillenvijver. Ook allemaal erg interessant. Het leukste is dat je met hem echt op plekken komt waar je anders niet komt (en zonder gids ook niet wilt komen). Als je met hem op trip gaat is er een goede kans dat je een prive-gids hebt (wij 2, de chauffeur, Simon en zn zoon Mohamed) Tevens is hij goedkoper dan wanneer je de trips boekt via bijvoorbeeld Arke. En je weet zeker dat het geld bij hem komt en niet bij een reisorganisatie die een flink deel op strijkt.

De 3e trip was de Roots tour naar James island en de dorpjes Alfreda en Jufureh. Hierbij bracht Simon ons naar de haven in Banjul en van daaruit ga je met een algemene boot naar JAmes Island. Op deze trip gaat Simon zelf niet mee en belandt je dus wel in het massale toerisme. 50 toeisten op een boot en in Albreda en Jufureh willen de lokale mensen allemaal geld van je. Zelf vonden wij de Roots tour het minste van alle drie, puur omdat het massaal is en ook gewoon omdat de commercie er veel te dik op ligt. De Gambianen aan beurt van de boot zijn wel hele gezellige relaxte gasten, vooral Baba is een geinige kerel.

Dus als je een aantal trips wilt doen zou ik de eerste 2 in dit verhaal doen. Wij wilden ook nog naar Senegal, alleen gaf Simon aan dat het gras daar in december zo hoog is dat je nauwelijks wilde dieren ziet en dus beter niet kunt doen, dit hoorde wij van andere gidsen en toersiten ook, dus hij probeert je ook niet een oor aan te naaien maar geeft echt advies.

Kortom, prima kerel en hele leuke trips!
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver