Vakantie Gambia: bezienswaardigheden en excursies

Gambia excursies

Gambia excursies

Rob en Hannie

We zijn gisteren vertrokken uit The Gambia en hebben een geweldige tijd gehad. Bij aankomst in ons hotel lag er al een brief klaar van Simon en de volgende dag was hij netjes op tijd om het een en ander door te nemen .
We zijn begonnen met een bezoek aan de Serrakundamarkt waar we als enigste Toubabs rondliepen. Ook bij het bezoekje aan het Fabriekje waar de blikjes gerecycled werden tot potten en pannen keken we onze ogen uit. Kopje koffie in Laming lodge, rondlopen op de veemarkt, lunch op Paradise beach en afsluiter van de dag, Tanji, het vissersdorpje.
De volgende excursie was james eiland by boat. Deze dag hadden we een vervanger voor Simon, een super goede gids. We zijn nog naar een schooltje geweest op Jufferey en spullen afgegeven. Ontroerend! Het gezang en wuiven van de schoolkids.
Makasutu stond ook op ons programma en na afloop gekookt met zijn vrouw, Aji. Wat een schat! Voor onze rondreis hadden we een visum nodig voor Senegal. Simon ging hiervoor met ons al vroeg op pad naar de ambassade en na een uur papierwerk werd er doodleuk gezegd dat we om 16.00 uur weer terug moesten komen om alles op te halen. Simon heeft een alternatieve excursie voor ons geregeld om de dag door te breng. Een bezoek aan My Farm en krokodillenpoel.
De rondreis werd aangepast van 4 naar 3 dagen en we kregen een speciale gids mee, die veel van de natuur en vogels afwist. Ja, Simon kende ons al een beetje. Met Yusupha Dibba en zijn Chauffeur, Daniël hebben we het geweldig gehad tijdens onze Gambia special tour!
Simon, bedankt!!
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver