Vakantie Gambia: bezienswaardigheden en excursies

Gambia excursies

Gambia excursies

Kristof & Laura

Wij hebben voorbije maand 16 dagen in Gambia doorgebracht: prachtig land, supervriendelijke bevolking en lekker eten (vooral in lokale restaurantjes)!
Dankzij Saidou hebben we zowat alles wat er te zien valt in Gambia bezichtigd, bijna elke dag zijn we met hem op stap geweest.
De meeste tours hebben we op voorhand met hem besproken via e-mail, hij antwoordde altijd heel snel en hij stond open voor alle vragen, suggesties en aanpassingen.
De dag na aankomst hebben we met hem afgesproken in ons hotel en zelfs op dat moment konden we nog steeds de uitstapjes aanpassen naar onze wensen.
Eén van onze persoonlijke favorieten was de Sunset Cruise: gezellig vissen op de Gambia rivier en varen door de mangroves tijdens een prachtige zonsondergang. Veel visjes gevangen, waaronder Catfish en Ladyfish! Andere toppers waren Fathala Wildlife, Jinack Island, Real Gambia Experience, Makasutu Forest, Lamin Lodge, Batik fabriekje, ... allemaal must-see en onontbeerlijk voor een echte ervaring van Gambia. In Fathala hebben we baby-girafjes gezien en in Georgetown nijlpaarden. Ook de Roots tour naar James Island en het Fort in Barra was héél interessant.
We hebben ook een plaatselijk dorpje en een compound bezocht in het binnenland, tijdens Real Gambia Experience tour, het was de eerste keer dat deze mensen blanken mochten ontvangen in hun dorp, en we werden behandeld als eregasten. We kregen een rondleiding in de huizen en ze leerden ons hoe ze hun kleren wasten en couscous oogsten. De dorpelingen waren in de zevende hemel toen we hen potloden en zeep schonken.
Wij waren ook zeer onder de indruk van de Stone Circles, een zeer spirituele plaats en mystieke ervaring. De bijhorende geschiedenis en uitleg van de "Stone Man" zetten een mens aan tot nadenken... Happy
De Serrekunda market en Tanji Fishing Village zijn beide een mierennest, maar de indrukken zijn niet te beschrijven, zoveel kleuren, geuren en mensen...
Een mooie afsluiter van de reis was een wandeling langs het strand op een dromedaris, waarom ook niet? Happy

Saidou is een zeer aangename en joviale man en een professionele en flexibele gids. Zijn trips zijn goedkoper dan de officiële tour operators, maar toch bijna alles inclusief: lunch, transport, overnachting, ... Wanneer je een privé gids inhuurt, weet je ook dat je geld naar de Gambiaanse bevolking gaat en niet verdwijnt in de zakken van één of andere CEO.
We hebben ook mogen kennis maken met zijn familie, zijn vrouw, zijn vader, zijn kinderen, zijn broer Mustafa, die een paar keer onze chauffeur geweest is. Zijn vrouw heeft voor ons gekookt, lekkere rijst met stukjes lamsvlees en gestoofde groentjes, heerlijk allemaal, maar pas op van de chili pepers, ik heb op pijnlijke manier mogen ervaren dat deze niet geschikt zijn voor consumptie Happy Happy
Dankzij deze persoonlijke omgang met de mensen, voelden we ons niet gewoon een toerist, maar een vriend!

Wij zouden iedereen aanraden om zeker ooit naar Gambia te gaan en op stap te gaan met Saidou. Gambia is de ideale bestemming voor een eerste kennismaking met Afrika, omdat er zoveel te zien is, zonder al te lange afstanden te moeten afleggen. Daarbij zorgt Saidou er ook nog eens voor dat je alles op je eigen tempo kunt bezoeken!


Kristof & Laura
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver